Hemmafixaren

Äntligen kom jag iväg till ikea och inhandlade lite möbler till mitt vardagsrum. Alltför länge har böcker stått efter  väggen, cdskivor legat i kartonger och stereon stått på en stol. Eftersom jag inte kunnat bestämma mig för vadför sorts hylla jag vill ha (frenetiskt kollande på blocket och tradera) bestämde jag mig för att köpa ett par billiga hyllor från ikea och göra om dem. En god vän till mig gav en tjock pärm med tapetprover för några årsedan, den har jag släpat med mig hit och dit för att nu komma till användning. Tapetproverna är av modell äldre och jättefina, letade de som skulle passa ihop på hylllorna och har massa andra fina kvar till omklädning av lådor mm super!
  

  

 

Hos mormor hitta jag denna

 så sant, så sant..

!

Borta över helgen.,

sundayblues

smuttar på foot of africa (rödvin= gott!) och käkar äggmacka. rygg och nacke värker efter dagens arbete. ush. Men jag har iallafall köpt jättefint tyg på tradera till min guddotter, 70tals mönstrad djungel :) me like! Imrogon väntar ett 24 timmars pass, ledig tis sen 24 tim igen går av tors 10.00 och börjar på andra jobbet 15-20.. åker tåg till V.norrland kl 06.30 fredag. hmmm ser ut att bli en tuff vecka. Tur att jag är ledig sen i en vecka.. Längtar till jag ska få träffa mamma och syster o alla andra såklart!

Poesikväll

För två veckor sedan hade jag och några till vår första poesikväll. Det var super mysigt, vi träffades på Bara Vi drack lite vin och skrev lite, läste lite. Sanna hade tagit med lite kylskåpspoesi och det visade sig vara en hit för man tog ett ord och skrev något utifrån det ordet. Det blev en lyckad kväll och vi ska nu ses en gång imånaden för att skriva men även gå på olika andra poetryslams mm. Här är några jag skrivit.



Jag vill inte bli stor

å gå i bekväma skor

Matcha i fleece

hamna i ålderskris

Tänka på vad som är bäst

aldrig vara i protest

mot något man står för

 Bara hålla med och blunda

inte ha råd med en shopping runda

Spara pension och spela på trav

ställa onödiga krav på de
 som står närmast

Bli lämnad för en yngre

få gäddhäng och bli tyngre

Gula tänder och ränder

                       på skinkorna


Vara praktisk och ordningsam

klaga på de som inte hjälper till litegrann

Bli trött vid tio

aldrig sova längre än nio

Glömma bort sin fritid

bli mer och mer frigid

Vara glad för det man har

och barnen man fick

Tänka tillbaks på ungdomen

med tårfylld blick

Och undra vart fan tiden gick.


(från ordet furniture = möbler)

Möblerar om,
Soffan "the centerpiece"
blir två fåtöljer
Vi ser på varandra
din seniga hand på armstödet
en lampfot i den andra
Jag håller hårt om kudden
VI köpte förra våren.
Då allt var så bra.
Nu står flyttkartongerna redo
redo att packas fulla av allt
vårt.
Ditt och mitt
var för sig.
Finns ingen plats för dig
i mitt nya hjärta, mitt nya hem.

Du kan behålla kudden
Om du vill.  


Ha den äran!

 

Du får se kortet här eftersom vi nog inte kommer hinna ses på ett tag! kram

Gullunge!

 

Knäck nöten

       
arg.                                          Äpple eller bär?                 Hönan agda tittar ut i världen

Matdags

           

       


Ett ord.

MILK

Sean Penn är förträfflig och absolut värd en oscar  för denna film som är baserad på en sann historia. Harvey Milk startade på 70talet en sorts fristad för homosexuella i San fransisco där de kunde vistas och visa sin kärlek öppet. Milk blev engagerad i politiken och efter år av att fighta emot kristna heterosexuella lyckas han fånga förtroendet inte bara för homosexuella utan mångra andra minoiritet grupper samt alla som stod för ett jämställt och demokratiskt samhälle. Filmen innehåller en vacker kärleks historia, den är rolig, allvarlig och sorglig. Jag lämnade biografen i tårar, jag blev kär i alla gaykillar i filmen, men speciellt i Milk och hans partner Scotty (James Franco, sooo hot!). Jag tycker alla i filmen var bra, den kändes inte tramsig eller overklig tack vare Gus Van Sant, jag kände Power to the people! Så jag vill varmt rekommendera MILK!


Måndagen

Igår hade jag återigen en produktiv dag, gymmade, sydde klart min klänning, fixade och donade till 22.00 då mitt absoluta favorit program äntligen är igång igen! Project Runway på 3an så bra! Man blir verkligen inspirerad :)

Här är min klänning före                                                             och efter

     

Kortat av längd, armar, sytt in, satt nya knappar, och bälthållare. Rätt nöjd faktiskt!

Soliga söndag!

Efter en rolig födelsedags fest på lördagskvällen vaknade vi med strålande sol utanför. Jag blev serverad riktig "hotell" frukost hemma hos BaraBarah, efter det skyndade vi oss ut till solen, tog en sväng förbi stadsmissionen, sen ner till vattnet eller snarare isen på vad det promenerade massor med folk så vi var ju tvugna att göra det samma :)

 

Tack BaraBarah för en super trevlig helg! ses snart!


Matlagningslördag!

Kände mig oerhört huslig i lördags då det blev brödbak, biffklet och hommus smet gjort!

 Rödbetsbiffar med fetaost  se = http://recept.nu/1.4951/anders_leven/huvudratter/gronsaker_184_potatis_andra_rotfrukter/rodbetsbiffar_med_getost Hommus med ångkokta grönsaker serverat med ekologiskt vin - Vinas Del Vero mycket gott!

       Superenkelt och gott bröd! http://www3.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=15788

RSS 2.0